Kiöntőláda - miez?

Annyi a lényeg, hogy haladok a korral. Ma már annyian hallatják a szavukat (tök mindegy, hogy kinek áll jól), hogy úgy éreztem, ha másoknak lehet, akkor nekem miért ne? Miért ne írhatnám le, hogy mit gondolok a kurva országról, egészen a szimpla hétköznapi dolgokig? Igyekszem, igyekszem. Szubjektív is maradni, meg minden. .:laslo:.

Témák, amik eddig voltak

Linkblog

Archívum

Az ész határai

2007.01.07. 15:16 laslo

Kossuth tér - visszatér, micsoda pazar jelmondatok. Föl, föl, ti rabjai a Földnek - akár lehetne ez is. Ugye, tegnap, háromszázan is voltak. Iszonyatos tömeg. Azért szerencsére az emberek többségének most már van jobb dolga is (mondjuk a Karácsonyra felvett hiteleket törleszteni, de ez külön megér egy cikket). Miket is mondanak? Ja tényleg, hazaáruló a miniszterelnök, meg most már annyit beújítottak, hogy tömeggyilkos is. Ez talán-talán egy kicsit erős. Akkor fel kéne akasztani, mint Saddamot.. Mondjuk van, aki tényleg komolyan gondolja. Sőt, emellett már a rendőrök is hülyék, a Köztársasági Elnök is hülye, tipikus esete annak, hogy mindenki hülye, csak én vagyok bicikli. Rég nem foglalkozom már azzal, hogy ki vitte ki ezeket az utcára, pedig lehetne, viszont akkor ez átmenne személyeskedésbe. Egy okos gondolat viszont, hogy 2006-ban feljött a szar a víz tetejére. Soha ennyi marhaság nem került a levegőbe annyi sötét embertől, mint az elmúlt évben. A sok okos, mind rendszert akar váltani, na de kérdem én, milyen rendszert és mire akarják váltani? Úgy gondolják, ők ostobák majd létrehozzák a mindent elsöprő szuperkormányt. Amilyen nekik kell, mert ők aztán értenek hozzá. Nem szép dolog, a retardált gyereket sem ültetik oda holmi nagyvállalat vezetésébe. És mi lesz akkor? Alanyi jogon jár majd mindenkinek a tanulás, az egészségügy, minden szolgáltatás, stb.? Szépen és nőiesen megfogalmazva, egy faszt. Ugyanúgy szembesülnének vele, hogy ha a szarkupac tetejére tejszínhabot fújunk, attól az még szarízű marad. Ráadásul, mint tudjuk, most a tejszínhabból sincs sok - micsoda allegória.
De erről meg kell győződniük, és továbbmennek: utakat fognak lezárni, vonatokat fognak megállítani, ha nem nekik lesz igazuk. Miért szeretné néhány ember a személyes korlátoltságát úgy kimutatni, hogy közben engem korlátoznak? Teszik ezt állítólag a nép akarata nevében. Hát, én nem vagyok a nép, viszont tudom, hogy ők sem a nép. A nép, mint olyan, megoszlik, és valljuk be, látszik az arány, látszott ez már tavaly ősszel is. Merthogy a százezer ember is csak az 1%-a Magyarország lakosságának, a háromszáz fős tömegbe meg inkább bele sem megyek, mert valami nevetséges szám jönne ki.
A másik dolog, amiért jó lenne, ha maradnának a seggükön, hogy tavaly már sikerült egy pár közteret gallyraverni. Ezeket közben kb két és fél milliárdért helyreállították. Kicsit drága játszótér ez a Budapest, kövekkel meg könnygázzal dobálózni, gyepre szarni-hugyozni, meg traktorokkal tenni a köröket, megteheti bárki - de a saját lakásában, kertjében tegye.

Nagyon nagyon remélem, hogy néhány éven belül ez lecseng, bár ahogy a Republic mondaná: aki hülye, az is marad. Viszont ebben a remélésben főleg az játszik szerepet, hogy a megmaradt gondolkodókat (akik átlátják a dolgokat) viszont ezek után tényleg nem ejtik pofára. Mert hiszen - valljuk be - nyílt titok volt, hogy gagyesz képet fest a gazdaság. Csak szeretünk felháborodni a dolgokon, a magyar ember már csak ilyen. De akkor innentől tényleg fogják meg azt a kurva gyeplőt. Eljárkálok én másfélszer annyiért  Miskolcról Pestre vonaton, ha néhány éven belül ez maximum egy órát fog igénybe venni. Nem lesz könnyű, bármennyire undorító közhely, akkor sem lesz könnyű. De azért sokan szeretnének olyan rosszul élni, mint mi magyarok, nem is kell messze menni, csak Észak, Észak-Kelet, Kelet, Dél irányába szomszédlátogatásba. Tudom, tudom, létezik még Nyugat is, na de messze van még Ámerika..

-laslo-

Szólj hozzá!

Címkék: tüntetés magyarok istenbarmai

A bejegyzés trackback címe:

https://laslo.blog.hu/api/trackback/id/tr4926851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása